دسته‌بندی نشده

خواص پیاز چیست؟

خواص پیاز چیست

خواص پیاز برای مبارزه با سرطان

خواص پیاز پیازهای قرمز بیش ترین اثربخشی را در از بین بردن سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارند. این نوع پیاز سطح بالایی از کوارستین و آنتوسیانین دارد که به درمان بیماران سرطانی، کمک می کند، همچنین مشخص شد که افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کم ترین میزان سرطان را دارند.

خوصا پیاز برای بهبود سلامت قلب

فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می تواند به سلامت قلب کمک کند. پیاز غنی از سولفور است که می تواند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز همچنین پتانسیل مبارزه با بیماری های قلبی را دارد.

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پیاز به سلامت قلب کمک می کند. پیازهم چنین می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است. پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکت ها که، می تواند منجر به لخته شدن و درنهایت حملات قلبی شود، جلوگیری می کند.

خواص پیاز برای پایین آوردن قند خون

عصاره پیاز می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند و این تاثیر به دلیل ترکیبات سولفور وکوارستین در پیاز است که می تواند اثرات مفیدی روی قند خون داشته باشد. با این حال مشخص شد که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش می گذارد که تحت نظر پزشک و همراه با متافورمین، داروی دیابت مصرف شود.

بهبود هضم غذا و تقویت معده با فواید پیاز

فایده گوارشی پیاز را می توان به انولین، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری های مفید در روده ها عمل کرده و مصرف این فیبر به بدن کمک می کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم روده را حفظ کند؛ البته اگر نسبت به خاصیت ضد باکتریایی پیاز حساسیت دارید، پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می تواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک کند، اما ممکن است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد شود، که اگر این اتفاق افتاد با پزشک خود مشورت کنید.

افزایش تراکم استخوان

وقتی حرف از سلامت استخوان ها می شود، اول از همه به لبنیات فکر می کنیم اما غذاهای دیگر، از جمله پیاز، به قوی شدن استخوان ها کمک می کنند.

در سال ۲۰۱۶، ۲۴ خانم میان سال و یائسه هر روز به مدت ۸ هفته ۱۰۰ میلی لیتر آب پیاز خوردند. نتیجه نشان داد آب پیاز روی تراکم استخوان و فعالیت آنتی اکسیدان تأثیر گذاشت.

در سال ۲۰۱۹، ۵۰۷ خانم (اعم از یائسه و غیر یائسه) مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه نشان داد در مجموع تراکم استخوان در کسانی که دست کم یک بار در روز پیاز می خوردند، ۵% بیشتر از کسانی بود که ماهی یک بار یا کمتر پیاز می خوردند.

خواص پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو، بالا بردن میزان آنتی اکسیدان ها و کاهش پوکی استخوان کمک می کند. در نتیجه، تراکم استخوان بهتر می شود.

ضد باکتری

پیاز به مقابله با میکروب های خطرناک کمک می کند. از جمله:

  • ای کولی
  • سودوموناس آئروژینوزا
  • استافیلوکوک اورئوس
  • باسیلوس سرئوس

یک تحقیق آزمایشگاهی در سال ۲۰۱۰ نشان داد عصارۀ پیاز جلوی رشد ویبریو کلرا (باکتری مولد وبا) را می گیرد. این باکتری در بعضی از قسمت های دنیا شایع است و سلامت عمومی را به خطر می اندازد.

کوئرستین موجود در پیاز هم جلوی رشد باکتری را می گیرد.

بررسی ها نشان می دهد کوئرستین جلوی رشد چند مدل باکتری، از جمله هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori)، را می گیرد. این باکتری باعث زخم معده و بعضی از سرطان های گوارشی می شود.

یک تحقیق آزمایشگاهی نشان داد کوئرستین به دیواره و غشای سلولی ای کولی و استافیلوکوک اورئوس آسیب می زند.

کمک به سلامت گوارش

پیاز سرشار از فیبر و پری بیوتیک است که برای حفظ سلامت روده ضروری و مفیدند.

پری بیوتیک نوعی فیبر غیر قابل هضم است که توسط باکتری مفید روده تجزیه می شود.

باکتری روده از پری بیوتیک تغذیه می کند و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه می سازد. این اسیدها به موارد زیر کمک می کنند :

مصرف غذاهای حاوی پری بیوتیک باعث افزایش انواع پری بیوتیک ها، مثل لاکتوباسیلوس‌ و بیفیدوباکتریوم، می شود که به سلامت گوارش کمک می کنند.

پیاز سرشار از دو پری بیوتیک به نام های اینولین و فروکتوالیگوساکارید است که میزان باکتری های مفید روده را بالا می برند و سیستم ایمنی را تقویت می کنند.

جلوگیری از التهاب و آلرژی های با خواص پیاز

کوارستین و فلاونوئید موجود در پیاز از التهاب جلوگیری می کند. پیازهم چنین با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین، آلرژی را درمان می کنند؛ خاصیت آنتی هیستامینی پیاز، می تواند به کاهش گرفتگی بینی کمک و ترکیبات گوگردی موجود در پیاز می تواند مخاط را رفع کند.

پیاز دارای خواص ضد باکتری است و عصاره آن با التهاب ریه و باکتری های دندان و آلرژی های دیگر، مقابله می کند. همچنین دارای اثرات آنتی بیوتیکی هستند که التیام زخم را تسریع می کند.

پیاز برای سرماخوردگی و بهبود سیستم ایمنی بدن

پیازحاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می کند برای همین به عنوان داروی گیاهی سرماخوردگی محسوب و از آن ها برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میکنند.

می توانید برای درمان سرماخوردگی، چای پیاز درست کنید. این چای، ایمنی شما را بالا می برد و به جلوگیری از بیماری ها کمک می کند. درست کردن چای به سادگی بریدن پیاز، جوشاندن آن در آب و نوشیدن از صافی گذشته این ترکیب است. می توانید ترکیبات دیگری مثل زنجبیل را نیز به این چای ضد سرماخوردگی، اضافه کنید.

خواص پیاز برای سلامت چشم

پیاز، سلامت بینایی و چشم را بهبود می بخشد. پیاز تولید یک پروتیین به نام گلوتاتین را که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، تحریک می کند. سطوح بالاتر گلوتاتین برای کاهش خطر آب سیاه، انحطاط و آب مروارید مفید است.

خواص پیاز برای درمان عفونت گوش

اغلب والدین با پیاز به درمان ناخوشی های گوش فرزندانشان می پردازند. استفاده از پیاز برای تسکین درد و عفونت گوش به روش های مختلفی انجام می شود که توصیه میکنیم، هیچ یک از آنها را بدون مشورت با متخصص طب سنتی انجام ندهید.

بهبود سلامت جنسی با مصرف پیاز

پیاز جزو داروهای گیاهی است که در اوگاندا غربی برای مدیریت ناتوانی جنسی و اختلال عملکرد جنسی بکار می رود. خوردن آب پیاز با عسل به افزایش باروری در مردان کمک می کند.

تقویت سلامت مغز از خواص مصرف پیاز

تحقیقات نشان می دهند آنتی اکسیدان موجود در پیاز با مواد مضر در مغز، مبارزه کرده و آن ها را از بدن، بیرون می کند. ترکیبات حاوی گوگرد پیاز می تواند کم شدن حافظه مربوط به سن را کاهش دهد. یک ترکیب شیمیایی دیگر در پیاز، به نام دی – پروپیل می باشد که اختلال حافظه را بهبود می بخشد.

بهبود خواب از دیگر خواص پیاز

پیاز حاوی پروبیوتیک است که می تواند خواب را بهبود بخشیده و حتی استرس را کاهش دهد. مصرف پیاز با تقویت باکتری های مفید در معده، فیبر را هضم کرده، سلامت شکم را بهبود می بخشند، و از آن مهم تر، محصولات جانبی متابولیکی را آزاد می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *